Πώς οι "γονείς-ελικόπτερα" σαμποτάρουν την επαγγελματική ανάπτυξη των παιδιών τους;

Ο  όρος "γονιός - ελικόπτερο" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Dr. Haim Ginott το 1969 για να περιγράψει τον τύπο γονέα που "αιωρείται" πάνω από το παιδί του, όπως ακριβώς κάνει ένα ελικόπτερο. Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς ενός τέτοιου γονιού και γιατί μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την ενήλικη ζωή του παιδιού του;

 

helcopter

 

Ποιος είναι ο γονιός-ελικόπτερο;

 Ο γονιός-ελικόπτερο είναι ο γονιός που δείχνει σημάδια υπερπροσταστευτικής συμπεριφοράς καθώς και υπερβολικό ενδιαφέρον για την καθημερινή ζωή του παιδιού του. Ξεκινώντας από την νηπιακή ηλικία και το άγχος για την ασφάλεια του παιδιού, η συμπεριφορά συνεχίζεται και στα σχολικά χρόνια με τους γονείς να ενδιαφέρονται υπερβολικά για τους βαθμούς του παιδιού και πολλές φορές να παρεμβαίνουν στις μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης των δασκάλων - συνήθως για να διαμαρτυρηθούν - έως και την ενήλικη πλέον ζωή. Στους νέους ενήλικες, βασικά σημάδια της συμπεριφοράς ενός τέτοιου γονιού μπορεί να είναι η υπερβολική "διευκόλυνση" σε καθημερινά θέματα, όπως το πλύσιμο των ρούχων ή το μαγείρεμα και η συχνή επικοινωνία, συνήθως τηλεφωνική, ακόμα και τρεις φορές την ημέρα, χωρίς φυσικά να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

 

Το πρόβλημα είναι φυσικά εντονότερο πλέον κατά την ενήλικη ζωή του παιδιού, όταν πλέον καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του - επαγγελματική και προσωπική - να "σταθεί στα πόδια του" ως ένα ανεξάρτητο μέλος της κοινωνίας, να διεκδικήσει, να αναλάβει ευθύνες, να κάνει λάθη, να συγκρουστεί όταν αδικείται ή ακόμα και να ηγηθεί μιας ομάδας. Τότε λοιπόν, γίνονται αντιληπτές οι συνέπειες του να μεγαλώνει κανείς με έναν γονιό-ελικόπτερο, καθώς ο ενήλικας είναι ανέτοιμος για αυτό που απλά ονομάζουμε ζωή.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Glassdoor: Τα οφέλη του εργαλείου στην αναζήτηση εργασίας

anazitisi ergasias

Από το 2007, το website Glassdoor είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο εργαλείο αναζήτησης εργασίας, που διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης για ένα πολύ βασικό λόγο: προσφέρει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και πρώην εργαζόμενους μιας εταιρείας να αξιολογήσουν τον εργοδότη τους και συνεπώς, να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για το εργασιακό περιβάλλον σε όσους αναζητούν εργασία.

 

Έχοντας ως αρχική ιδέα τη δημιουργία μιας "ανοιχτής πλατοφόρμας" στην οποία οι εργαζόμενοι θα μπορούν ανώνυμα να αξιολογήσουν την εταιρεία τους και να γράψουν ελεύθερα ένα κείμενο, παραθέτοντας την προσωπική τους απόψη σχετικά με τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του εργοδότη- αξιολογώντας ακόμα και τον/την CEO- για πολλούς, το Glassdoor έφερε την "επανάσταση" στην αναζήτηση εργασίας, προσφέροντας περισσότερη διαφάνεια, αφού από αρκετούς έχει χαρακτηριστεί ως το TripAdvisor για την επιλογή προσωπικού.

Διαβάστε Περισσότερα

4 βήματα για να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου σε διαφορετική θέση

αλλαγή επαγγέλματος

Yπάρχουν φορές που θέλουμε να αλλάξουμε αντικείμενο εργασίας για διάφορους λόγους, όπως για να αποκτήσουμε εμπείρια σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές,  να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό ή να αναζητήσουμε ευκαιρίες απασχόλησης σε άλλο τομέα καθώς στον τομέα μας δεν υπάρχουν αρκετές.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο τρόπος που θα καταφέρουμε να ταιριάξουμε τα προσόντα μας με τις απαιτήσεις της νέας θέσης, ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν το βιογραφικό μας.

 

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεχωρίσουμε μια ή περισσότερες αγγελίες εργασίας, να διαβάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενό της και να καταγράψουμε τα βασικά σημεία, είτε αυτά είναι αρμοδιότητες είτε προσόντα (skills)

 

2. Το επόμενο βήμα είναι σκεφτούμε ποια από αυτά ενδεχομένως γνωρίζουμε από προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, σπουδές, επαγγελματική κατάρτιση ή ακόμα και από εθελοντική εργασία. Βασικό σημείο σε αυτό το στάδιο είναι να προσδιορίσουμε μεταβιβάσιμες δεξιότητες (Transferable Skills), δηλαδή δεξιότητες που μπορούν να μεταφερθούν από το ένα αντικείμενο στο άλλο, ανεξάρτητα από το είδος της δουλειάς. Μαζί με τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να αναδείξουμε στο περιεχόμενο του βιογραφικού, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε και λέξεις-κλειδιά (key words), ορολογία δηλαδή που συνήθως χρησιμοποιείται στο αντικείμενο.

Διαβάστε Περισσότερα

Για ποιους λόγους αργούμε συνεχώς στα ραντεβού;

tardiness

Κάποιες φορές η αργοπορία μπορεί να είναι τυχαία. Για ορισμένους όμως είναι συστηματική (chronic lateness). Τι συμβαίνει και ορισμένοι απο εμάς αργούμε συστηματικά στα επαγγελματικά ραντεβού μας;

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καθυστερούν συστηματικά δεν το κάνουν από αγένεια ή ασέβεια. Αντιθέτως, νιώθουν πάντα πολύ άσχημα που έφτασαν στον προορισμό τους πιο μετά από την προγραμματισμένη ώρα. Παρόλο που μπορεί να ξέρουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που σίγουρα έχει η αργοπορία στην εικόνα μας, δυσκολευόμαστε πολύ να είμαστε συνεπείς. Είτε πρόκειται για συνέντευξη, είτε για επαγγελματική συνάντηση είτε για την προγραμματισμένη έλευση στο χώρο εργασίας, είναι αδύνατον να είμαστε στην ώρα μας. 

Η ψυχολόγος Δρ. Linda Sapadin προσδιόρισε 4 τύπους ανθρώπων οι οποίοι συνήθως εμφανίζονται στα ραντεβού τους με καθυστέρηση:

Διαβάστε Περισσότερα

Συνέντευξη με πανεπιστήμια - Διαφέρει από μια κανονική συνέντευξη;

synenteuksi

Αρκετές είναι οι φορές που μπορεί να χρειαστεί να περάσεις μια συνέντευξη από το πανεπιστήμιο ως δεύτερο στάδιο της αξιολόγησής σου. Πόσο τελικά διαφέρει μια τέτοια συνέντευξη από μια συνέντευξη για εργασία;

Όχι πολύ. Ο σκοπός της συνέντευξης παραμένει ίδιος, δηλαδή να διαπιστώσει το πανεπιστήμιο ότι έχεις τις γνώσεις και ικανότητες που εκείνο κρίνει ως σημαντικές για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του πρόγραμματος. 

Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να αναφέρεις ή να αποφύγεις για να έχεις επιτυχία:

 

Το ενδιαφέρον σου και το κίνητρό σου για το πρόγραμμα

Πολύ συχνά ρωτάω τους μαθητές ή φοιτητές γιατί θέλουν να σπουδάσουν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά η απάντηση που δίνουν είναι μερικές φορές λίγο ασαφής ή συνηθισμένη. Για παράδειγμα "Θέλω να σπουδάσω αυτό το αντικείμενο γιατί θα μου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εργασία μετά". Η απάντηση αυτή όμως δε δείχνει την "αγάπη' σου για το αντικείμενο, ένα γνήσιο ενδιαφέρον που λογικά προέρχεται από μια δική σου ανάγκη.

Μια άλλη απάντηση που καλό είναι να αποφεύγεις είναι η σύνδεση με μαθήματα. Για παράδειγμα "Θέλω να σπουδάσω Μηχανολόγος Μηχανικός γιατί μου αρέσει η Φυσική". Και γιατί δεν επιλέγεις να γίνεις Φυσικός ή Αρχιτέκτονας;

Σκέψου τι επηρέσε την απόφασή σου και μίλησε για αυτό. Ή τι θαυμάζεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό. Μίλησε για μια εμπειρία που έζησες ή μια έρευνα που έκανες.Περιέγραψε μια εμπειρία που είχες όπως "Διαπίστωσα ότι θέλω να γίνω Πολιτικός Μηχανικός όταν πέρυσι το καλοκαίρι επισκέφτηκα ένα εργοτάξιο και είδα τα διάφορα στάδια κατασκευής" (και δώσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όσα έμαθες). 

Διαβάστε Περισσότερα