5 σημάδια ότι χρειάζεσαι επείγοντως διακοπές

 

Έχουν περάσει πλέον δύο μήνες από την έναρξη του καλοκαιριού αλλά ίσως να είσαι και εσύ ένας από τους πολλούς που περιμένουν υπομονετικά τον Αύγουστο για συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο. Αν μετράς τις μέρες αντίστροφα σαν τους φυλακισμένους ή - όπως μου είπε και μια φίλη μου πολύ εύστοχα - αισθάνεσαι ότι έχεις μπει "στον αυτόματο" τότε θέλεις οπωσδήποτε διακοπές. Δυστυχώς, για αρκετούς εργαζόμενους οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να τους δημιουργούν ανασφάλεια ή ανησυχία. Πολλές φορές μας περνούν αρνητικsές σκέψεις ιδιαίτερα όταν πλησιάζουν οι ημέρες των διακοπών όπως "τι θα κάνω αν συμβεί κάτι σημαντικό ή επείγον και εγώ λείπω;" Ή ακόμα χειρότερα "πόσο φόρτο εργασίας θα έχω να αντιμετωπίσω μετά από δύο εβδομάδες απουσίας;". Όμως, οι σκέψεις αυτές δε μας αφήνουν να απολαύσουμε αυτήν την περίοδο ανάπαυλας και ανάπαυσης που τόσο έχουμε ανάγκη. Εάν ανήκεις σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν φύγει για διακοπές, υπάρχουν 4 σημάδια που σου δείχνουν ότι τις έχεις επειγόντως ανάγκη.

 

  1. Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις καβγά με συνάδελφο.

Ορισμένες φορές οι συγκρούσεις στη δουλειά είναι αναπόφευκτες. Αν όμως έχεις παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό έχεις περισσότερη ένταση και βρίσκεις περισσότερες αφορμές για να εκνευριστείς με ένα συνάδελφο, τότε μάλλον χρειάζεσαι ξεκούραση.

 

  1. Δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ.

Ξυπνάς αρκετές φορές μέσα στη νύχτα, αργείς να κοιμηθείς ή σηκώνεσαι νωρίτερα από την ώρα που χτυπάει το ξυπνητήρι σου. Εάν σου συμβαίνει αυτό είναι σημάδι κούρασης και στρες. Τα θέματα και τα προβλήματα της δουλειάς σε απασχολούν περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

 

  1. Φαίνεσαι λες και μόλις λυποθύμησες.

Το πρόσωπό μας δεν μπορεί να κρύψει την ψυχολογική και σωματική κόπωση. Αν κάθε φορά που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη έχεις αυτό το γοητευτικό εκρού χρώμα είναι σημάδι ότι ο οργανισμός σου περνάει πολύ άσχημα τον τελευταίο καιρό.

 

  1. Ο καλύτερός σου φίλος είναι ο καναπές σου.

Όταν η ενέργειά μας είναι πολύ χαμηλή είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποια δραστηριότητα στον ελεύθερό μας χρόνο. Το μόνο που περιμένεις μέσα στη  μέρα είναι να τελειώσεις τη δουλειά σου και να καταρρεύσεις στον καναπέ σου χαζεύοντας τηλεόραση ή τελειώνοντας όλα τα επεισόδια μιας οποιασδήποτε ξένης σειράς.

 

  1. Κάνεις πιο συχνά λάθη.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει συχνότερα λάθη ή να δέχεσαι παρατηρήσεις από συναδέλφους και managers τότε μάλλον δεν έχει να κάνει με τις ικανότητές σου αλλά με την κούρασή σου. Οπότε πριν βιαστείς να γίνεις επικριτικός με τον εαυτό σου, σκέψου ότι ίσως κάτι άλλο ευθύνεται για τη χαμηλή σου απόδοση.

 

Η Άννα Ντούμα είναι Επαγγελματικός Σύμβουλος και Σύμβουλος Σπουδών http://www.cvexcellence.gr/index.php/anna-ntouma

 

ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

 

INTERVIEW: 5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

7 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ INTERVIEW ΚΑΙ INTERVIEW ΜΕΣΩ SKYPE